Światowy Dzień Makaronu

Kategoria: 2015-16
Utworzono: 13 listopad 2015

Z okazji Światowego Dnia Makaronu odbył się konkurs kulinarny dla klas gastronomicznych. Organizatorem była Komisja Przedmiotów Gastronomicznych.
Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania zasadniczego z wykorzystaniem makaronu. Do konkursu zgłosiło się wiele 2-osobowych drużyn z klas pierwszych, drugich i trzecich. W wyniku starcia kulinarnego jury konkursowe wyłoniło zwycięzców:
Miejsce I-   z klasy 3at:  Daria Sadowska i Patryk Chorbot
Miejsce II-  z klasy 3at:  Paulina Kuś i Karol Wiącek             
Miejsce III- z klasy 3ct:  Karolina Pachnowska i Patryk Słyk  
Wyróżnienie - z klasy 1ct: Bartek Freliga i Patryk Sulima
Wszystkim uczestnikom gratulujemy umiejętności kulinarnych!