Światowy Dzień Kelnera

                                         

Dnia 25 marca obchodziliśmy Światowy Dzień Kelnera. Z tej okazji zorganizowano w naszej szkole
konkurs kelnerski. Jury oceniało wiedzę na temat obsługi konsumenta, strój kelnerski oraz aranżacje stołu.

Przedstawiamy wyniki konkursu:
1 miejsce - klasa 3CT (Katarzyna Dobrzyńska, Aneta Gawęda)
2 miejsce - klasa 2CT (Natalia Wawer, Klaudia Wójcik)
3 miejsce - klasa 1CT (Michał Marchlewski, Mateusz Próchniak)
Wyróżnienie - klasa 1AT (Klaudia Krześniak, Sylwia Stanczykiewicz)

 

Konkurs fryzjerski - wyniki

21 marca rozstrzygnięty został konkurs „Wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty …”, skierowany do uczniów szkół gimnazjalnych. Zadanie konkursowe polegało na wykonaniu fryzury i sfotografowaniu jej. Prace oceniane były pod względem zgodności z tematem, oryginalności i pomysłowości oraz ogólnego wrażenia estetycznego. Jury powołane przez organizatora wyłoniło laureatów:
I miejsce zdobyła Martyna Mitura, II miejsce - Justyna Kozak, reprezentujące Gimnazjum im. Jana Pawła II
w Żyrzynie, III miejsce - Weronika Kałużna z Publicznego Gimnazjum nr 3 im. Polskich Noblistów w Puławach. Laureatki zostały nagrodzone dyplomami i nagrodami rzeczowymi, a pozostali uczestnicy otrzymali podziękowania
i upominki. Sponsorami nagród w konkursie byli: Pan Łukasz Cynarski, właściciel salonu fryzjerskiego w Puławach, oraz organizator konkursu.

                            

 

IV Wojewódzki Konkurs Gastronomiczny - wyniki

22 marca 2017 r. w Zespole Szkół nr 1 w Puławach odbył się IV Wojewódzki Konkurs Gastronomiczny "Lubelskie Inspiracje w Kuchni Polskiej". Wzięli w nim udział uczniowie z klas gastronomicznych
z województwa lubelskiego i mazowieckiego.

                           

 

Przedsiębiorczość - jak to działa?

Pod takim tytułem przewodnim uczniowie z klasy ekonomicznej (1bt Technikum nr 1) uczestniczyli,
w dniu 22.03.2017 r., w ciekawym wykładzie prowadzonym przez pracowników Puławskiego Centrum Przedsiębiorczości w Puławach. W quizie odpowiadali na pytania związane z zakładaniem i prowadzeniem działalności gospodarczej, wyborem formy organizacyjno–prawnej dla biznesu, zaletami współpracy
z instytucjami wspierającymi inicjatywy przedsiębiorcze. Za wiedzę zostali obdarowani licznymi nagrodami.

L. Nogowska