W dniu 13 listopada 2015 r. miała miejsce uroczystość otwarcia Hali Sportowej ZST w Puławach. Szkoła nasza została poproszona o wykonanie cateringu na tę uroczystość. Uczniowie klas gastronomicznych pod kierunkiem nauczycieli przygotowali wiele smacznych potraw, które cieszyły się dużym uznaniem.
Z okazji Światowego Dnia Makaronu odbył się konkurs kulinarny dla klas gastronomicznych. Organizatorem była Komisja Przedmiotów Gastronomicznych.
Zadaniem konkursowym było przygotowanie dania zasadniczego z wykorzystaniem makaronu. Do konkursu zgłosiło się wiele 2-osobowych drużyn z klas pierwszych, drugich i trzecich. W wyniku starcia kulinarnego jury konkursowe wyłoniło zwycięzców:
Miejsce I- z klasy 3at: Daria Sadowska i Patryk Chorbot
Miejsce II- z klasy 3at: Paulina Kuś i Karol Wiącek
Miejsce III- z klasy 3ct: Karolina Pachnowska i Patryk Słyk
Wyróżnienie - z klasy 1ct: Bartek Freliga i Patryk Sulima
Wszystkim uczestnikom gratulujemy umiejętności kulinarnych!
Serdecznie zapraszamy wszystkich uczniów, którzy mają różne trudności w pisaniu wypracowań
z języka angielskiego, na bezpłatne warsztaty, które odbędą się 20.11.2015 r. (piątek) oraz 27.11.2015 r. (piątek) o godzinie 14:00.
Dowiedz się więcej |
W roku szkolnym 2015/16 komisja przedmiotów gastronomicznych realizuje projekt „Zasady racjonalnego żywienia”.
W ramach inauguracji projektu, 10 listopada 2015 r., w holu głównym szkoły została przedstawiona prezentacja multimedialna zatytułowana „Dekalog żywienia”. Wykonano także gazetkę tematyczną dotyczącą zasad prawidłowego żywienia i najczęściej popełnianych przez Polaków błędów żywieniowych.
Powyższe działania wykonały klasy 2at, 3at, 3ct wraz z nauczycielami: Haliną Kopińską, Iwoną Grzesiak i Urszulą Myśliwiec.
Dekalog żywienia |
Strona 296 z 306
«startPoprzedni artykułNastępny artykułkoniec»Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.